Mainos
Mainos

Professori Aarre Heinonen kuollut

Professori Aarre Heinonen on kuollut Helsingissä 96-vuotiaana. Heinonen tunnettiin sekä taiteilijana että opettajana, mutta harva tiesi, että hän oli suorittanut myös farmaseutin ja musiikinopettajan tutkinnot ennen taideopintoihin antautumistaan.

Yliopiston piirustussalissa Väinö Blomstedtin johdolla opiskellessaan (1930-33) Heinonen päätti vaihtaa elämänuraa. 1930-luvun puolivälissä hän opiskeli Antwerpenin kuninkaallisessa kuvataideakatemiassa Belgiassa ja varmistui lopullisesti valinnastaan.

Heinonen toimi ABC-piirustuskoulun opettajana, Taideakatemian koulun rehtorina ja maalausluokan opettajana. Hän oli myös Tanskan kuninkaallisen taideakatemian kunniajäsen.

Heinosella oli yksityisnäyttelyjä paitsi kotimaassa myös Pariisissa, Hampurissa, Varsovassa, Länsi-Berliinissä, Hannoverissa ja Budapestissa.

Taiteilijan 1990-luvun merkittävin näyttely oli Pyhäniemen kartanossa 1995. Näyttelyyn oli kerätty teoksia taiteilijan seitsemältä vuosikymmeneltä.

Heinosen teoksia on Ateneumissa, Amos Andersonin taidemuseossa, Ranskan ja Venäjän valtioiden, Antwerpenin, Lundin, Varsovan, Lodzin ja Budapestin sekä useiden suomalaisten kaupunkien taidemuseoiden kokoelmissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme