Mainos
Mainos

Provinssirock teki yleisöennätyksensä

Provinssirock avasi kesän festivaalikauden ja teki samalla yleisöennätyksensä. Seinäjoen koleassa kesäsäässä pienempiä ja suurempia tähtiä kummasteli eilen yli 20 000 festarivierasta. Perjantain yli 16 000 ja tänään arvioidut lähes 20 000 kävijää nostavat Provinssirockin yleisömäärän festivaalin uuteen ennätyslukuun, noin 55 000:een.

Suomalaisen rockin kuumin lippulaiva HIM teki eilen suomalaista rockfestarihistoriaa monellakin tavalla. Siitä tuli kautta aikain maailmalla parhaiten menestynyt kotimaisten festareiden suomalainen esiintyjä.
Monimuotorockia ja Bristolin soundia

Vakuuttava HIM


Ulkomaiset vieraat jäivät eilen HIMin varjoon. Deftones kuitenkin jyräsi vakuuttavasti, ja Asian Dub Foundation

oli myös sangen pidetty. Ennen HIMiä päälavalla esiintyi tyylikästä joskin yllätyksetöntä kitararockia soittava ruotsalainen Kent. Viimeistään suomalaiset sukujuuret takaavat sen, että Kent-yhtyeen pojat on Suomessa hyväksytty jo vähintään serkuiksi.

Päälavalla mätti merkillisillä teksteillään höystettyä monimuotorockiaan myös "Suomen Jethro Tull" YUP. Yhtyeen saama innostunut vastaanotto ei ollut yllätys. Olihan YUP rock-lehdistön viime vuoden kriitikko- ja yleisöäänestysten ylivoimainen ykkösbändi.

Eilisen Provinssitarjontaan kuuluivat myös kevään aikana esiin rynnänneet kotimaiset LAB ja Kemopetrol. Yhtyeitä on jatkuvasti vertailtu keskenään, koska kummassakin on naislaulaja. Muuta yhteistä bändeissä ei sitten olekaan. LAB luottaa Garbage-yhtyeeltä nappaamiinsa oppeihin, Kemopetrol ammentaa mm. Bristol-soundista. Festarialueen telttaestradilla piti LABin lisäksi toimivaa meteliä yllä myös suomalaiskansallinen Egotrippi. Muita bändejä olivat mm. Zen Café, Eläkeläiset ja The Crash.

Provinssirockiin oli järjestetty myös täksi päiväksi monipuolinen kattaus. Ärjypoliittisen yhdysvaltalaisen Rage Against The Machinen lisäksi päivän ohjelmistoon kuului mm. "popin tulevaisuus" Travis. Kotimaan suuruuksista olivat tarjolla mm. metallin kova nimi Sentenced ja tämän kesän ahkerasti festareita kiertävä Maija Vilkkumaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme