Mainos
Mainos

Punaista viivaa vedetään nyt oopperassa

Oopperan ohjanut KOM-teatterin taiteellinen johtaja Pekka Milanoff nostaa epätoivoisesta tarinasta esiin toivon.

Punainen viiva on Suomen kansallisoopperan tämän kevään viimeinen ensi-ilta perjantaina 16.3.2007. Se perustuu Illmari Kiannon samannimiseen romaaniin, joka julkaistiin jo 1909. Oopperaksi sen sävelsi 1978 Aulis Sallinen.

Punainen viiva on yksi suomalaisen oopperan suurista menestystarinoista. 1970-luvun yhteiskunnallisen käymistilan keskellä Sallinen tarttui Ilmari Kiannon romaaniin, jonka pohjalta muokkasi teoksensa. Punainen viiva on vahva kannanotto niiden puolesta, joiden kohtalo ei ole heidän omissa käsissään.

Tarinassa köyhä torppari vaimoineen taistelee eloonjäämisestä karuissa oloissa. Heidän kiusanaan ovat nälkä ja metsässä vaaniva karhu. Tauti vie pariskunnan lapset, ja torppari itse menehtyy taistelussa karhua vastaan.

- Tässä tulkinnassa nostetaan esille toivo ja lohtu. Ihmiset alkoivat uskoa yhteiseen voimaan, siihen että sillä voi vaikuttaa, ohjaaja, KOM-teatterin taiteellinen johtaja Pekka Milonoff kertoo.

Punainen viiva jatkaa KOM-teatteriin ohjaamani Pohjantähden tematiikkaa.

Aulis Sallisen musiikki melodisuudessaan on voimakasta ja koskettavaa.

Topin osassa vuorottelevat Sauli Tiilikainen ja Jorma Hynninen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme