Mainos
Mainos

Punk-tähti Linnaan pitkän harkinnan jälkeen

Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeestä tunnettu Pertti Kurikka päätyi Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhliin vastustelujen jälkeen.

– Meillä tuli tappelu työpaikalla. Sanoin, että en halua mihinkään linnanjuhliin, kitaristi kertoo.

Lahjontakaan ei tehonnut, mutta takki oli käännettävä – tunteet ratkaisivat.

Petri Helander sanoi, että mene vaan, että se olisi kauheen kiva, että meet. Ja mä sanoin, että en halua. Mutta Mauno Hautalakin heiluttelee Pertille siniristilippua siellä, joten mennään sitten, Kurikka sanoo.

Jännittävä päivä

MTV3:n Uutiset seurasi muusikon tohinoita päivä ennen juhlia. Viikonlopun keikkaputki loppui parturiin, josta olikin jo kiire hakemaan vuokrapukua.

– Kotona vaihdan puvun päälle, jotta näytän sitten oikein hienolta ja siistiltä mieheltä, muusikko vannoi.

Ennen juhlia pitää nukkua pitkään ja siivota koti. Illasta tulee nimittäin pitkä, sillä Kurikka musiikkiohjaajineen on kutsuttu myös Linnan jatkobileisiin.

– Mua tänään jännittää ja huomennakin mua jännittää, sanoo Kurikka.

Punkkareista elokuva

Huomenna kuvataan viimeisiä otoksia bändistä kertovaan pitkään dokumenttielokuvaan. "Kovasikajuttu" -nimeä kantava elokuva kertoo PKN:n vaiheista Suomen festareilta Saksaan ja takaisin ja valmistunee tammikuun loppuun mennessä.

Nimipäivät julkaisi viime viikolla uuden levyn. Kurikka harkitsee vievänsä uutukaisen presidentti Tarja Haloselle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme