Mainos
Mainos

Putinin uusi aluevaltaus: taidemaalaus

Venäjän pääministeri on esitellyt pehmeämpää puoltaan maalaamalla taulun hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Vladimir Putinin teos Uzor (Koruommel) on yksi näyttelyn 28 teoksesta, jotka ovat taidemaailman kuuluisuuksien ja tunnettujen poliitikkojen maalaamia.

Putinin lisäksi näyttelytaidetta ovat luoneet muun muassa Pietarin kuvernööri Valentina Matvijenko, balettitanssija Uljana Lopatkina ja oopperalaulaja Anna Netrebko. Näyttely perustuu löyhästi Nikolai Gogolin Jouluyö-tarinaan.

Putinin teoksessa on keltakarminen ikkuna, jonka ympärillä on valkoiset koruommellut verhot. Näyttelyn kuraattorin, kuvataiteilija Nadezhda Anfalovan mukaan Putin maalasi teoksensa vartissa ilman apua.

Teos myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa Pietarissa lauantaina. Huutokaupan tuotto käytetään kahden lastensairaalan toimintaan ja kirkon kunnostamiseen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme