Mainos
Mainos

Rafael Wardin teokset hehkuvat lämpöä

kuva: lehtikuva

Kesällä 80 vuotta täyttänyt arvostetuimpiin taidemaalareihimme kuuluva Rafael Wardi elää nyt voimakasta luomiskautta. Tänään Helsingissä Didrichsenin taidemuseossa avataan Värin sielu -juhlanäyttely, jossa on teoksia kuudenkymmenen vuoden uralta, mutta myös tältä vuodelta. Ensi torstaina avataan puolestaan tuoreimpien maalausten näyttely Galeri Anhavassa Helsingissä.

Didrichsenin taidemuseon näyttelyn varhaisimmat teokset ovat abstrakteja öljyteoksia, tuoreimmat pastellityöt ovat tältä vuodelta. Näyttelyä hallitsee loistava keltainen väri ja mukaan on saatu myös aikoinaan kiistelty Tarja Halosen muotokuva valtioneuvoston linnan presidentin esittelysalista.

Wardi tuo esiin myötätunnon

Optimistisen Rafael Wardin teoksia hallitsee perususko maailmaan. Hän ei maalaa vain satamanäkymiä, kukkia tai ihmisiä, vaan samalla hän maalaa lämpöä ja myötätuntoa.

-Välillä aina unohtuu jotain tässä maailmassa. Nytkin on unohtunut ilo ja kauneus. Puhutaan ihan muista asioista. Mutta kaikki ei ole vaan pörssiosakkeita, niin kuin lehtiä lukiessa luulisi. Maailma koostuu niin paljon muustakin, joka juuri nyt on työnnetty sivuun. Taiteilijan tehtävä on tuoda esiin se, mikä oikeastaan on kaikille yhteistä, mutta mitä kaikki eivät aina näe. Taiteilija maalaa ne esiin ja sitten kaikki muistavat, että on olemassa myös hyvyyttä, Wardi uskoo.

Näyttelyssä on esillä viitisenkymmentä työtä. Sielun väri jatkuu Didrichsenillä 19. huhtikuuta saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme