Mainos
Mainos

Raid-elokuvan tuotantoyhtiö velkasaneeraukseen

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt aloitettavaksi elokuvatuotantoyhtiö Kinoproductionin velkasaneerauksen.

Elokuvaohjaaja Claes Olssonin luotsaama yhtiö haki velkasaneeraukseen pääsyä, koska se ajautui viime vuoden aikana suuriin velkoihin ja maksukyvyttömyyden partaalle.

Tällä hetkellä Kinoproductionin velat ovat miljoonan euron luokkaa. Taloudellista tilannetta ovat raskauttaneet kahden viime tilikauden tappiolliset tulokset.

Toimitusjohtaja Olssonin mukaan Kinoproductionin ongelmat kuvastavat hyvin elokuvan tekemisen vaikeutta Suomessa. Vaikka kotimainen elokuva kerää hyvin yleisöä, tuottoa syövät muut tekijät.

- Elokuva on siitä erikoinen ala, että tulot tulevat vasta sitten joskus elokuvan valmistuttua. Kuitenkin tuotantokustannukset ja ennen kaikkea markkinointi- sekä levityskulut ovat kasvaneet huimasti, kun taas julkinen tuki ei, Olsson sanoo.

Osasyynä vaikeuksiin ovatkin alkuvuodesta ensi-iltansa saaneen Raid-elokuvan suuret tuotantokustannukset. Kinoproductionille poikkeuksellisen mittavana tuotantona Raid sitoi kokonaan yhtiön käyttöpääoman. Ensi-illan jälkeen elokuva on alkanut tuottaa, mutta sitä ennen yhtiön kyky hoitaa maksunsa ehti kiristyä kriittiseksi.

Kinoproduction uskoo selviävänsä tilanteestaan velkasaneerauksella, jossa yhtiölle laaditaan maksuohjelma ja jonka aikana veloille ei muun muassa kerry viivästyskorkoa. Yhtiön päävelkojat puolsivat saneerausta. Myös käräjäoikeus katsoi, että tilanne voi olla korjattavissa ja määräsi saneerauksen aloittamisesta.

Kinoproduction tuottaa pitkien elokuvien lisäksi dokumentteja, tv-elokuvia ja -ohjelmia, animaatioita sekä lasten elokuvia. Suuren osan elokuvistaan yhtiö tuottaa yhteistyössä muiden pohjoismaisten tuotantoyhtiöiden kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme