Mainos
Mainos

Raija Oranen kirjoittanut 30 vuotta

Raija Oranen juhlii tänä vuonna kolmeakymmentä vuotta kirjailijana. Hänen uransa alkoi televisionäytelmällä Kuka parantaa vuonna 1971. Tuolloin Oranen oli 22-vuotias.

Tiistaina julkaistiin 53-vuotiaan kirjailijan 53. työ, Palatsi-romaani. Palatsi on Orasen historiallisen Palladium-sarjan toinen osa. Trilogia kertoo rikkaan venäläisen saippuatehtailija Zhukovin perheen vaiheista. Toisen osan näyttämönä on 1920- ja 30-lukujen Pariisi ja Nizza. Sarjan ensimmäinen osa Miljonääri ilmestyi viime vuonna ja kolmannen osan on määrä ilmestyä ensi syksynä.

Raija Oranen tunnetaan tietenkin myös televisiosarjoistaan. Niistä suosituimpia ovat olleet vuonna 1990-91 esitetty Ruusun aika ja vuonna 1993-94 nähty Puhtaat valkeat lakanat. Molemmista sarjoista Oranen kirjoitti myös Suomen ensimmäiset nk. televisioromaanit. Romaanien ja televisiosarjojen lisäksi ahkera Oranen on kirjoittanut muun muassa paljon kuunnelmia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme