Mainos
Mainos

Raittisen veljekset palkittiin elämäntyöstään

Muusikkoveljekset Eero ja Jussi Raittinen ovat saaneet tämänvuotisen Helsingin kaupungin kulttuuripalkinnon pitkästä ja monipuolisesta urastaan kevyen musiikin tekijöinä.

Helsingin kaupunki palkitsi nyt ensimmäistä kertaa kevyen musiikin alalla työskenteleviä taiteilijoita 10 000 euron tunnustuksellaan.

Eero ja Jussi Raittinen ovat vaikuttaneet suomenkielisen rockmusiikin ja muun kevyen musiikin saralla jo yli 40 vuoden ajan. Välillä he ovat työskennelleet yhdessä, välillä erikseen. Perusteluissa kiitetään veljesten mittavaa levytysuraa sekä heidän huomattavaa panostaan kansainvälisen nuorisokulttuurin rantauttamisessa Suomeen.

Kulttuuripalkinnon myöntää Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta vuosittain. Viime vuonna tunnustuksen sai näyttelijä Ritva Valkama.

Helsingin kaupunki jakoi keskiviikkona myös taideapurahoja 100 000 euron edestä uuden median, sarjakuvan, kevyen musiikin ja tanssin aloilla työskenteleville taiteilijoille. Apurahan sai 30 taiteilijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme