Mainos

Rauma Blues täyttää talkoovoimin 30 vuotta

Suomen blueskentän ykköstapahtumiin lukeutuva Rauma Blues bilettää tänä vuonna jo 30-vuotisjuhliaan.

Vuosien saatossa hämyisessä hallissakin bluesrokannut festivaali palaa juhlavuoden kunniaksi juurilleen: Blueskansan 90-luvulla rakastama ja sittemmin nostalgisesti muistelema teltta-areena pystytetään jälleen kaupungin ydinkeskustaan. Myös ajankohta muuttuu – tapahtuma siirtyi tänä vuonna heinäkuusta elokuun alkuun. Bluesklubeilla fiilistellään huomenna perjantaina 7.8. ja pääfestivaalia biletetään lauantaina 8.8.

Bluestapahtuma tarjoaa jälleen sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja. Lauantain pääkonsertissa soittavat kitarataituri Ana Popovic (U.S.A), Mr. Sipp (U.S.A) AKA The Mississippi Blues Child, Rauma Bluesin juhlavuoden kunniaksi yhteen kokoontuva Finnish Blues Awards All Stars (Suomi), yli puoli vuosisataisen musiikkiuran tehnyt Ironing Board Sam (U.S.A) sekä jo kaikkien aikojen ensimmäisillä Rauma Blues -festivaaleillakin esiintynyt Honey B. & T-Bones (Suomi).

Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuun ottamatta tämän vuotisia pieniä kulttuuriavustuksia ja viimevuotisia markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen.

Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.

Bluesit käynnistyvät huomenna perjantaina, jolloin samassa teltassa koetaan kaupungin yhtäaikaisten tapahtumien Rauma Bluesin, kamarimusiikkifestivaali Festivon ja jääkiekkokauden avaavan Pitsiturnauksen voimien yhdistyminen.

Perjantai kerää kiekkokansan Äijänsuolle aamusta alkaen seuraamaan legendaarista Rauman Lukon järjestämää Pitsiturnausta, jossa kuusi liigajoukkuetta ottavat mittaa toisistaan keskellä kesää. Rauma Festivo taas tarjoaa kamarimusiikin ystäville tapahtumia päivän aikana niin kahviloissa, ravintoloissa kuin kauppatorillakin.

Teltassa on perjantaina luvassa kaksi peräkkäistä tapahtumaa, joista toinen on Rauma Bluesin ja Rauma Festivon yhteinen koko perheen musiikkihetki, Kamaribluesit, ja toinen Rauma Bluesin ja Rauman Lukon yhteinen Pitsiturnauksen jatkot.

Vuonna 1986 festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.

Tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin johtavien bluestapahtumienjoukkoon.

Rauman kesän musiikkitapahtumista juuri Rauma Blues tuo kaupunkiin eniten vierailijoita talousalueen ulkopuolelta.

Kaikessa tapahtuman taustalla ovat aivan alkuvuosista alkaen vaikuttaneet vahvasti Hannu ”Tunnu” Pärssinen ja Jyrki ”Iiki” Lehti, joita ilman Rauma Bluesia ei olisi – ja joiden ansiosta festari on tunnelmaltaan ja toteutukseltaan oma ainutlaatuinen itsensä.

- Mies voi lähteä Rauma Bluesista valomerkin aikaan, mutta Rauma Blues ei lähde miehestä, kun sen säveliin kerran sukeltaa, naureskelee vuodesta 1987 Rauma Bluesin järjestelyiden ytimessämukana ollut Lehti, yhdistyksen nykyinen varapuheenjohtaja.

- Tapahtumalle tehdään talkoina kaikki se, mikä sydämestä lähtee, eikä se ole tällä porukalla ihan vähän. Muutaman hengen ydinjengimme panostaa joka vuosi kaikkensa tämän viikonlopun eteen. Suuresta sydämestä huolimatta tapahtuma on haluttu pitää pienimuotoisena, koska siinä piilee yleisön rakastaman tunnelman ydin.

Rauma Blues ry:n puheenjohtaja, jo ensimmäisen Rauma Bluesin takana työskennellyt Pärssinen nostaa syyksi myös sen oleellisimman: Musiikin.

 - Ohjelmiston linjaus on alusta alkaen ollut nimenomaan bluesin esille tuominen – niin vanhojen legendojen ja bluesin uudistajien kuin aiemmin Suomessa vierailemattomien ja nuoremman polven muusikoiden saaminen samallelavalle, kertoo Pärssinen.

- Mikään ei kuitenkaan ole mitään ilman yleisöä, joten monimuotoinen, iältään ja musiikkimaultaan vaihteleva yleisö on meidän silmiimme katsottuna se kaikkein tärkein. Heille tätä tehdään, ja heistä saavat voimansa niin järjestäjäporukka ja artistit kuin ikimuistoiset bileetkin.

- Rauma Blues on käsite suomalaisella festarikartalla, toteavat Honey B & T-Bones -bändin Aija Puurtinen ja median Bluesministerinäkin tunnettu Esa Kuloniemi.

- Olemme olleet mukana varsin säännöllisesti ja nähneet tapahtuman eri vaiheet ensimmäisestä vuodesta asti. Rauma Blues on pysynyt blueskinkereitten kärkipelurina olemalla yksilöllinen ja tarjoamalla aina laatua.

Bluesland Productionsin ja Finnish Blues Awardsin taustamies Davide Floreno säestää Honey B:tä ja Bluesministeriä.

- Rauma Blues on jokaiselle suomalaiselle bluesartistille todella merkittävä festivaali – ei pelkästään yhtenä parhaista festarikeikoista, vaan myös alan tapahtumana ja kesän kohokohtana, Floreno vahvistaa.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot