Mainos
Mainos

Replace - Muutoksia Kajaanin taidemuseossa

Anna-Lea Kopperin ja Neringa Naujokaiten Replace - Muutoksia -näyttelyn myötä Kajaanin taidemuseossa pääsee tutustumaan kahden nuoren nykytaiteilijan töihin.

Kiertävä näyttely uudistuu uusien tilojen myötä, sillä taitelijat ovat tehneet uusia teoksia entisten rinnalle. Anna-Lea Kopperin teokset ovat kunnianosoituksia tilan arkkitehtuurille, naisen ja miehen arkipäiväisen esineistön kauneudelle sekä taiteen yksinkertaisille perusmuodoille. Kopperi virittää Kajaanissa tilamelodioita mm. kalkkihiekkatiilien, emaloitujen pesuvatien ja kaoliinikasojen avulla.

Liettualaisen Neringa Naujokaiten dokumentaariset valokuvat ja muunnellut videokuvaelmat käsittelevät kerronnallisesti mm. sairaan ja terveen välisiä rajoja, sosiaalista todellisuutta rautatieasemalla ja ihmisen kaipuuta.

Seinille ripustetut paksut viralliset asiakirjapinot, pleksimuoveille ja seinille heijastetut monikerroksiset diakuvat sekä autenttiset vihellysääninauhat kertovat selviytymistarinoista rautaesiripun takaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot