Mainos
Mainos

Riihimäen taidemuseossa valokuvia ja akvarelleja

Riihimäen taidemuseossa avataan ensi viikolla kahden nuoren naistaiteilijan, valokuvaaja Vilja Tammisen ja kuvataiteilija Pilvi Ojalan, näyttely. He varttuivat samassa uusperheessä ja valmistuivat molemmat taidealan korkeakoulusta vuonna 2001.

Lopella asuva Vilja Tamminen näyttää mustavalkoisissa kuvissaan rakkautensa koiriin ja toisaalta viehtymyksensä satuihin. Hän on kuvannut omaa lemmikkiään ja kulkukoiria historiallisissa miljöissä Suomessa ja ulkomailla. Sarja on saanut nimensä Baskervillen koira -tarinasta.

Helsinkiläistynyt Pilvi Ojala sijoittaa suurissa akvarelleissaan klassisia veistoksia eri ympäristöihin. Rinnastukset kuvaavat samalla ihmisten rooleja ja suhteita - niiden koomisia piirteitä myöten. Pieniksi kuviksi Ojala on tallentanut Pietarin arkkitehtuuria, jonka poikkeava värimaailma, muotokieli ja koristelu kiinnostavat häntä. Näyttely jatkuu helmikuun alkupäiviin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme