Mainos
Mainos

Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi -musikaalille Onnimanni-palkinto

Suomen nuorisokirjallisuuden kymmenes Onnimanni-palkinto on myönnetty Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi -musikaalille. Palkintolautakunnan mukaan Sinikka ja Tiina Nopolan samannimisen kirjan pohjalta luotu näytelmä nostaa esille uutta suomalaista lastenkirjallisuutta.

-Vetävä juoni, onnistuneet näyttelijäsuoritukset ja ohjaus, tarttuva musiikki sekä sarjakuvamainen lavastus houkuttelevat lapsikatsojia tutustumaan paitsi Risto Räppääjä -kirjoihin myös muuhun lastenkirjallisuuteemme, lautakunta uskoo. Lisäksi tuomaristo arvelee musikaalin innostavan myös vanhempia tutustumaan suomalaisiin lastenkirjoihin.

Onnimanni-palkinto annetaan vuosittain lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä teosta ja toiminnasta. Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi -musikaali on Helsingin juhlaviikkojen, Helsingin kaupunginteatterin ja teatteriseurue Kapsäkin yhteistyötä. Musikaalia esitetään Helsingin kaupunginteatterin studio Elsassa. Näytelmän on ohjannut Milko Lehto ja musiikin on säveltänyt Iiro Rantala.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme