Mainos
Mainos

Risto Räppääjä vuoden kotimainen leffahitti

Kotimaiset elokuvat ovat keränneet katsojia edelleen ennätystahtia. Hyvin alkanut elokuvavuosi on jatkunut suotuisana, sillä kotimaiset filmit ovat löytäneet tähän mennessä yli 1,6 miljoonaa katsojaa.

Tv-aikakauden ennätysvuonna 2010 kotimaisen elokuvan katsojamäärä oli liki 2,1 miljoonaa. Jos lipunmyynti jatkuu nykyistä vauhtia, suomalaisten elokuvien katsojamäärä kipuaa tänä vuonna lähes 2,3 miljoonaan.

Vuoden suosituin kotimainen filmi on ollut Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja Viileä Venla. Sen on kerännyt Suomen elokuvateattereihin liki 305 000 katsojaa. Kakkossijaa pitää Taru Mäkelän ohjaama Varasto, jonka on nähnyt tänä vuonna yli 187 000 katsojaa.

Timo Vuorensolan ohjaaman Iron Skyn kotimainen katsojamäärä on lähes 182 000, kun taas Mika Kaurismäen Tie pohjoiseen -filmin on nähnyt tähän mennessä yli 162 000 suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme