Mainos
Mainos

RSO:n konsertissa teemana Don Juan ja Don Quijote

Radion sinfoniaorkesterin konsertin teemana ovat kirjallisuudesta tutut hahmot Don Juan ja Don Quijote. Konsertti kuullaan Kulttuuritalossa Helsingissä 23. huhtikuuta.

Ohjelmassa ovat Richard Straussin Don Juan op. 20 ja Don Quijote, fantastisia muunnelmia op. 35 sellolle ja orkesterille sekä Aulis Sallisen Kamarimusiikki III (Don Juanquijoten yölliset tanssit) sellolle ja jousiorkesterille.

Konsertin johtaa Tuomas Rousi, joka johtaa nyt ensimmäistä kertaa RSO:n sinfoniakonsertin Suomessa. Hän on johtanut RSO:ta aiemmin elokuvakonsertissa sekä Kanariansaarten musiikkijuhlilla Paavo Berglundin sairastuttua.

Illan sellosolisti on Martti Rousi, joka on ollut Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja vuodesta 1992 ja Sibelius-Akatemian sellonsoiton professori vuodesta 1998. Alttoviulusoolosta vastaa RSO:n sooloaltisti Ilari Angervo. Konsertti lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme