Mainos
Mainos

RSO nauhoittaa Sibeliustalossa

Radion sinfoniaorkesteri tallentaa Lahden Sibeliustalossa ensi ja seuraavan viikon alussa Nielseniä ylikapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla.

Lahden Sibeliustalon sali

Sibeliustalo on alkanut kiinnostaa levytyspaikkana muitakin kuin Lahden kaupunginorkesteria. Sibeliustalon ja RSO:n johto jännittävät nyt etukäteen, saadaanko Sibeliustalon kiitetty akustiikka tallentumaan levylle, kun talossa soitetaan Nielsenin ensimmäinen ja toinen sinfonia.

Radion sinfoniaorkesteri tutustui Sibeliustaloon ensimmäisen kerran viime keväänä. Tänä keväänä se konsertoi Lahdessa toukokuun alussa solistinaan pianotaiteilija Aleksandr Toradze. Elokuussa Sibeliustalo tuottaa RSO:n jo kolmannelle vierailulle. Silloin orkesteria johtaa Muhai Tang ja sopraano Monica Groop tulkitsee ranskalaista oopperamusiikkia.

Lahden kaupunginorkesteri on siirtänyt omat levytyksensä Sibeliustaloon, eikä se enää tarvitse tähän tarkoitukseen Ristinkirkkoa. Tämä vähensi Lahden seurakuntien tuloja viime vuonna noin 60 000 markalla. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme