Mainos
Mainos

Ruotsin kirkko palkitsi Lampelan Joen

Jarmo Lampelan ohjaama Joki on saanut Ruotsin kirkon elokuvapalkinnon 2002. Göteborgin elokuvajuhlilla. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Sen suuruus on 30 000 kruunua (3263,99 euroa).

Kaikki elokuvan henkilöt yllättävät. Kukaan heistä ei ole sellainen kuin luulisi ja kaikkia heitä kohtaan katsoja tuntee myötätuntoa. Elokuvassa tarkastellaan pahaa maailmaa empaattisesti ja valoisasti. Voimakkainta ihmiskohtaloiden kudelmassa on epäitsekäs rakkaus. Näin arvioi elokuvaa palkinnon myöntänyt tuomaristo.

Norjalainen elokuva Kaikki isästäni sai kunniamaininnan. Even Benestadin ohjaama elokuva on dokumentti ohjaajan isästä ja ihmisen oikeudesta elää niin kuin tuntee. Isä on arvostettu lääkäri, mutta myös transvestiitti.

Tuomaristoon kuuluivat teatteriohjaaja ja näyttelijä Niklas Hjulström Ruotsista, seurakuntapedagogi Per Jensen Tanskasta sekä Ruotsin kirkkoa edustava kulttuurisihteeri Karin Nyberg-Fleischer.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme