Mainos
Mainos

Säästöt uhkaavat sulkea Kansallisteatterin ja oopperan

Hallituksen päätös kulttuuribudjetin supistamisesta uhkaa sulkea Kansallisteatterin ja kansallisoopperan kolmeksi kuukaudeksi, kertoo Helsingin Sanomat. Kulttuuribudjettiin on syntynyt vaje, koska veikkausvoittovarat ovat jääneet arvioitua pienemmiksi. Opetusministeriön ylijohtajan Kalevi Kivistön mukaan 12 miljoonan euron leikkaus kulttuuribudjetista merkitsee käytännössä, että harkinnanvaraisista avustuksista joudutaan leikkaamaan 11-12 prosenttia.

Kansallisteatteri joutuu pääjohtaja Marja-Liisa Nevalan mukaan sulkemaan kaikki näyttämönsä ja lomauttamaan koko henkilökuntansa kolmeksi kuukaudeksi. Kansallisoopperan pääjohtaja Erkki Korhonen arvioi, että oopperassa kävisi samoin.

Helsingin Sanomien mukaan leikkaus veisi eniten eli noin kaksi miljoonaa euroa kansallisoopperalta, minkä lisäksi elokuvataide menettäisi miljoona euroa ja Kansallisteatteri puoli miljoonaa euroa. Vaje on syntynyt siitä, että opetusministeriö on arvioinut veikkausvoittovarat 26 miljoonaa euroa liian suuriksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme