Mainos
Mainos

Salmenperä vuoden elokuvaohjaaja

Suomen Elokuvaohjaajaliitto on valinnut Aleksi Salmenperän vuoden elokuvaohjaajaksi. Salmenperä on ohjannut elokuvan Miehen työ (viereinen kuva), joka on Suomen ehdokas muun muassa Oscar-palkinnon ja Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi.

Vuoden elokuvatuottajiksi on valittu Petri Jokiranta ja Tero Kaukomaa. Jokiranta on tuottanut Miehen työn ja Kaukomaa elokuvan Jadesoturi.

Ohjaajaliiton perustelujen mukaan Salmenperän Miehen työ on pieni suuri teos, joka osoittaa sydämeenkäyvästi, miten pieninä palasina ihmisen leipä on maailman markkinateillä.

Tuottajapalkinnon myöntäneen Suomen elokuvatuottajien keskusliiton mukaan Jokiranta ja Kaukomaa ovat tehneet vuosien ajan hedelmällistä yhteistyötä Blind Spot Pictures -tuotantoyhtiössä.

Liiton mukaan Miehen työ on pienimuotoinen, huolella tehty ja tyylikäs elokuva, joka kasvaa suureksi elokuvaksi. Jadesoturin liitto katsoo olevan uraauurtava teos, joka on vaatinut vuosien ponnistelun. Samalla se on avannut suomalaiselle elokuvalle uuden markkina-alueen Kiinassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme