Mainos
Mainos

Sari Kaasiselle 100 000 mk:n Luonnotar-palkinto

Kansanmusiikkikulttuurin uudistaja Sari Kaasinen Rääkkylästä on saanut 100 000 markan (16 819 euron) Luonnotar-palkinnon. Palkinto on luovutettu Kaasiselle Lahden Sibeliustalossa tänään.

Palkinnon saajan valitsi eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen.

Luonnotar-palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran. Tällä kertaa painotettiin ansioita musiikin alueella.

Palkinnon perustaja on Puu kulttuurissa -yhdistys. Sen yhteistyökumppaneina tämän vuoden palkintohankkeessa ovat olleet Maakuntalehtien liitto ja Metsämiesten Säätiö.

Sari Kaasinen oli yksi viidestä palkintoehdokkaasta. Muut ehdokkaat olivat lauluyhtye Angelit, musiikin monitoimimies Kassu Halonen, musiikkipedagogi ja muusikko Mauno Järvelä sekä jousikvartetti Tempera.

Riitta Uosukaisen mukaan Sari Kaasinen täyttää palkintosääntöjen vaatimukset erinomaisesti.

-Hän on uudistanut kansanmusiikkikulttuuriamme merkittävällä tavalla ja on monipuolinen musiikkivaikuttaja: esiintyvä taiteilija, säveltäjä, sovittaja, sanoittaja, tuottaja, opettaja ja kulttuuritapahtumien toteuttaja. Hän on myös edistänyt maakuntansa elinkeinoelämää, Uosukainen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme