Mainos
Mainos

Sarjakuvan Puupäähattu Marko Turuselle

Palkintoperusteiden mukaan Turusen sarjakuvia leimaa erityislaatuinen intertekstuaalisuus. Lisäksi hänen tarinansa kuvaavat väkivaltaisia impulsseja, jotka löytyvät ihmisten sivistyneen pintakuoren alta.

Kotimaisen sarjakuvan vuotuinen pääpalkinto Puupäähattu on myönnetty Marko Turuselle. Turunen (s. 1973) on kotoisin Lahdesta.

Suomen sarjakuvaseura julkisti Puupäähatun saajan tänään Helsingissä.

Sarjakuvaseura toteaa palkintoperusteissa, että Marko Turusen sarjakuvia leimaa erityislaatuinen intertekstuaalisuus. Lisäksi hänen tarinansa kuvaavat väkivaltaisia impulsseja, jotka löytyvät ihmisten sivistyneen pintakuoren alta.

Turunen kuvaa sarjakuvissaan maailmaa, joka on samanaikaisesti kiehtova ja pelottava. Kuvanveistäjäksi opiskellut mutta sarjakuvantekijäksi ryhtynyt Turunen yhdistää usein arkisimman arjen ja surrealismin.

Marko Turusen kynänjälkeen voi perehtyä esimerkiksi albumeissa Rakkautta viimeisellä silmäyksellä, Tiskipäiväkirja, Kuolema kulkee kintereillä ja Lihat puntarissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme