Mainos
Mainos

Säveltaiteen kirjastokorvauksia jaettiin ensimmäistä kertaa

Opetusministeriö on jakanut säveltaiteen kirjastokorvauksia puoli miljoonaa markkaa.

Korvauksia myönnettiin apurahoina sekä musiikin tekijöille että esittäjille. Ensimmäistä kertaa jaetut apurahat annetaan korvauksena siitä, että teoksia on yleisön saatavilla ilmaiseksi kirjastoissa.

Kirjastokorvauksia jaettiin kokeiluna. Tarkoitukseen on varattu muista kirjastokorvauksista erillinen määräraha.

Kirjailijoille ja kääntäjille on jo pitkään maksettu korvausapurahoja. Myös kuvataiteilijoilla on muutaman vuoden ajan ollut näyttökorvausjärjestelmä.

Säveltaiteen apurahoja ja niiden ohella jaettavia avustuksia myönnettiin 60. Niiden suuruus vaihteli 2000 ja 20 000 markan välillä.

Suurimmat summat annettiin mm. soolotrumpetisti Jouko Harjanteelle, säveltäjä Simo Jalkaselle ja säveltäjä Tapio Tuomelalle.

Hakemuksia jätettiin 147. Apurahoista päätti opetusministeriö apurahalautakunnan esityksestä. Lautakuntaan kuului edustajia Suomen muusikkojen liitosta, Suomen säveltäjistä sekä Säveltäjät ja sanoittajat Elvis ry:stä. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme