Mainos
Mainos

Säveltaiteen valtionpalkinto professori Martti Pokelalle

Valtion säveltaidetoimikunta on myöntänyt säveltaiteen valtionpalkinnon (75 000 mk) professori Martti Pokelalle. Palkinnon luovutti tänään kulttuuriministeri Suvi Lindén.

Palkinto on tunnustus suomalaisen kansanmusiikin eteen tehdystä elämäntyöstä. Lindén iloitsi puheessaan Suomen kansainvälisesti vankasta maineesta ja arvostuksesta musiikkimaana ja erityisesti suomalaisen kansanmusiikin menestyksestä sekä uuden suomalaisen kansanmusiikin noususta.

- Ilmiöön ovat vaikuttaneet Kaustisella kansanmusiikkijuhlilla ja musiikki-instituutissa tehty pitkäjänteinen työ sekä alalle luotu koulutus erityisesti Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla. Kansanmuusikkojen ennakkoluuloton tapa yhdistää vanhaa traditiota ja uusia vaikutteita ovat olleet tänä monikulttuurisuutta korostavana aikana suomalaisten kansanmuusikkojen valttina kansainvälisiä markkinoita valloitettaessa, totesi kultuuriministeri.

Valtion säveltaidetoimikunta luonnehti palkinnon myöntämisperusteluissaan Pokelaa kanteleensoiton tunnetuimmaksi ja taitavimmaksi tulkiksi, kokeilijaksi ja uudistajaksi, joka on myös luonut uutta ohjelmistoa kaikille kanteletyypeille ja totesi Pokelan uudistaneen koko kanteleensoiton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme