Mainos
Mainos

Savonlinnan oopperajuhlat avaa aina ajankohtainen Kullervo

Savonlinnan oopperajuhlat alkaa tänään Aulis Sallisen Kullervolla.

Oopperan lipuista on myyty ennakkoon noin 60 %. Järjestäjät uskovat kysynnän vilkastuvan esitysten alettua.

Huomenna Olavinlinnassa nähdään odotettu uusinta, kun traaginen Madama Butterfly palaa juhlien ohjelmistoon. Lähes kuukauden kestävän festivaalin ohjelmistossa jatkavat myös Carmen ja Taikahuilu. 

Vieraileva talo on tänä kesänä Walesin kansallisooppera, joka tuo Savonlinnaan Nabuccon ja Manon Lescaut'n. 

”Syyriassa kasvaa uusia Kullervoja”

Säveltäjä Aulis Sallinen on kirjoittanut oopperan Kalevalan ja Aleksis Kiven Kullervo-näytelmän pohjalta. Vahvan tarinan teemana on kosto, jonka Kullervo saa perintönä isänsä ja setänsä välisestä vihasta.

Kullervon julmassa tarinassa voi nähdä yhtäläisyyksiä myös tämän päivän väkivaltaan ja koston kierteeseen maailman kriisipesäkkeissä.

Baritoni Tommi Hakala vertaa Kullervoa aikuiseksi kasvaneisiin lapsisotilaisiin.

– Heidät on pieninä poikina riistetty perheistään, heidät on kovalla kädellä väkivallalla koulutettu, heitä on huumattu, heidät on pakotettu tappamaan. Nyt heidän pitäisi elää rauhanomaisesti. Varmaan aika vaikea integroitua tähän niin sanottuun normaaliin elämään jälleen. Syyriassa kasvaa uusia Kullervoja nyt, Hakala pohtii.

Kullervon kantaesitys oli Los Angelesissa vuonna 1992. Teosta on esitetty useissa maissa eri kielillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme