Mainos
Mainos

Selin hakee Mannerheim-elokuvalle rahoitusta nyt useista eri maista

Elokuvatuottaja Markus Selinin Mannerheim-elokuvaon vuosien pyörittelyn jälkeen edelleen alkutekijöissä.

Elokuvaa oli tarkoitus ryhtyä kuvaamaan jo vuonna 2009, mutta tuotanto pantiin jäihin päärahoittaja pohjoismaisen Nordisk Filmin vetäydyttyä suurhankkeesta.

Sittemmin matka rahan saamiseksi on ollut vaiherikas. Myös yleisö on osallistunut 12,7 miljoonan euron budjetin kokoamiseen. Ulkomailta rahoittajia on etsitty ainakin Saksasta.

MTV3:n tietojen mukaan Selin on ollut tämän vuoden puolella rahanhakumatkalla myös Moskovassa. Selin itse ei vahvista, onko muun muassa Suomen ja Venäjän välisistä sodista kertovalla elokuvalla nyt venäläisrahoittajia.

- Rahoittajia haetaan useista eri maista. Mitään ei ole vielä kuvattu, vaan rahoitus on vain muutamaa allekirjoitusta vaille. Sitä ennen en halua sanoa mitään tarkempaa, Selin toteaa MTV3:n uutisille.

Vain yksi näyttelijäsopimus solmittu

Kuvaukset saattavat hänen mukaansa alkaa hyvinkin pian. Näyttelijäsopimukset ovat vielä tekemättä: ainoastaan Mikko Nousiaisen rooli marsalkka Mannerheimina on sopimuksella vahvistettu. Muut kiinnitykset ovat vielä auki.

Tähtinäyttelijöistä ainakin Esko Salminen on kertonut, ettei ole käytettävissä elokuvaa varten kuvausten venymisen vuoksi.

Selinin näkemys elokuvan valmistumisesta on edelleen valoisa. Hänen mukaansa elokuva saatetaan parhaassa tapauksessa saada elokuvateattereihin jo loppuvuonna, jolloin kuvausten täytyisi alkaa keväällä. Todennäköisemmin valmistuminen kuitenkin venyy edelleen.

Vaikenee ennakkolipuista

Rahoituksen kariuduttua kaksi vuotta sitten Solar Filmsin tytäryhtiö Liberty Production haki rahoitusta yleisöltä myymällä 50 euron hintaisia ennakkolippuja. Selinin aiemman arvion mukaan lippuja osti noin viisi tuhatta suomalaista. Nyt hän ei halua puhua ennakkomyynnillä saamastaan rahoituksesta.

- Lipputulojen osuus elokuvan kokonaisrahoituksesta on kuitenkin aika pieni. Tarkkaa summaa en vielä kerro. Rahoituspuoli on hyvä.

Vuosia vireillä olleen elokuvan ohjaa Renny Harlin. Myös MTV3 on aikanaan ostanut elokuvan televisiointioikeudet.

(14.1.2011)

(9.12.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme