Mainos
Mainos

Selvitys: Kansalaiset panostavat kulttuuriin

Suomalainen panostaa enemmän kulttuurinautintoihin kuin terveyteensä, kertoo tuore tilasto.

Tilastokeskuksen Kulttuuritilaston mukaan kotitaloudet käyttivät kulttuuriin ja joukkoviestintään liittyvien palveluiden ja hyödykkeiden hankintaan liki 5 prosenttia kulutusmenoistaan vuonna 2001. Kulttuuriin ja joukkoviestintään kansalaiset käyttivät vuodessa keskimäärin 1200 euroa.

Esimerkiksi lehtiä ja kirjoja hankittiin keskimäärin 420 eurolla. Kulttuuriin käytettiin rahaa suunnilleen yhtä paljon kuin kodin kalusteisiin, koneisiin ja tarvikkeisiin. Sen sijaan esimerkiksi terveyteen, vaatteisiin ja jalkineisiin sekä tietoliikenteeseen kotitaloudet käyttivät vähemmän rahaa kuin kulttuuriin. Terveyteen käytettiin 915 euroa, vaatteisiin ja jalkineisiin 881 euroa ja tietoliikenteeseen 942 euroa.

Kulttuuritoimialojen bruttokansantuoteosuus laskettiin Kulttuuritilastoa varten nyt ensimmäistä kertaa. Vuonna 2002 se oli 3,8 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme