Mainos
Mainos

Shakespeare-buumi Kansallisoopperassa

Kansallisoopperan Shakespeare-innostus jatkuu. Lauantaina saa ensi-iltansa uudenlainen tulkinta Romeo ja Julia -baletista, "R&J". Aiemmin ensi-iltansa on saanut Kuningas Lear -ooppera ja Kesäyön unelma -baletti.

Romeo ja Julia uutena versiona

Portugalilaissyntyisen koreografi Marilena Fontouran käsissä klassinen tarina Romeon ja Julian sukujen riidoista on muuttunut tunnin mittaiseksi intiimiksi kertomukseksi ihmisiä heittelevistä intohimoista. 16 tanssijan esityksessä on sekä nuoria että jo pitkän uran tehneitä tanssijoita. Koreografia kiinnostaa yhdistää kokemus ja taidot nuorempien tanssijoiden voimaan ja lahjakkuuteen.

Teoksen R:n ja J:n nimiosat tanssivat Kare Länsivuori ja Francis Guardia. Molemmille roolit ovat tuttuja John Crankon Romeo ja Julia -teoksesta, joka viime vuosina on pyörinyt Kansallisbaletin ohjelmistossa. Musiikki on tuttua Sergei Prokofjevia. Teoksessa ei tosin kuulla koko baletin musiikkia teoksen lyhyen keston vuoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme