Mainos
Mainos

Shostakovitshin kiistelty teos kantaesitettiin

Dmitri Shostakovitshin tuntemattomaksi jäänyt teos "Sarja suomalaisiin teemoihin" sai tänään kantaesityksensä Kaustisella, Keski-Pohjanmaalla. Teos on tilaustyö Leningradin sotilashallinnolle ja se on sävelletty vuonna 1939.

Konsertin ympärille on järjestetty runsaasti oheistapahtumia kuten keskustelutilaisuus teoksen kohua herättäneistä taustoista. Keskustelun alusti professori Ohto Manninen Maanpuolustuskorkeakoulusta. Säveltäjän leski Irina Shostakovitsh osallistui Kaustisella järjestettäviin tilaisuuksiin.

Kaustisella "Sarjan suomalaisiin teemoihin" esitti Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, jota johti Juha Kangas, solisteinaan Anu Komsi ja Tom Nyman. 19.9. teos esitetään Moskovassa ja Pariisissa se esitetään ensi vuoden alussa.

Suuren kysynnän vuoksi Kaustisella kuultiin tänään kaksi Shostakovitsh-konserttia: ensimmäinen klo 14.00 ja toinen klo 19.30.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme