Mainos
Mainos

Shostakovitsin teoksen kantaesitys Kaustisella

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri kantaesittää Dmitri Shostakovitsin jäämistöstä hiljattain löytyneen sävellyksen syyskuussa Kaustisella.

Vuonna 1939 sävelletyn teoksen teemat perustuvat suomalaisiin kansanlauluihin. Sävellys on ilmeisesti jäänyt ensin sodan jalkoihin ja sen jälkeen hautautunut nuottikasoihin. Shostakovitsin leski, Irina Shostakovits, löysi nuotit. Suomeen teos päätyi, koska sarjaan kuului lauluja, joiden sanat olivat suomea.

Säveltäjä Pehr Henrik Nordgren neuvotteli teoksen ensiesittämisestä Shostakovitsin lesken kanssa. Lupa kantaesitykseen tuli viime perjantaina.

Kantaesitys on 1.syyskuuta Kansantaiteenkeskuksessa. Orkesteria johtaa Juha Kangas ja solisteina laulavat Anu Komsi ja Tom Nyman. Orkesteria on vahvistettu puhaltimilla, lyömäsoittimilla ja pianolla. Irina Shostakovitsin on määrä saapua poikansa kanssa kuuntelemaan kantaesitystä.

Sarja suomalaisiin teemoihin esitetään Moskovassa 19.syyskuuta ja Pariisissa vuonna 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme