Mainos
Mainos

Sibeliuksen vekselikirjoja Kansallisarkistoon

Sibeliuksen suku on lahjoittanut Kansallisarkistoon perheen kirjeenvaihtoa sekä säveltäjä Jean Sibeliuksen taloudellisia dokumentteja, kertoo Helsingin Sanomat.

Lahjoitukseen kuuluu muun muassa yli 240 säveltäjän vekselikirjaa sekä veroilmoitukset vuosilta 1925-44. Niistä ilmenee, että Sibelius sai velkavetoisen taloutensa tasapainoon noin 60-vuotiaana.

Vekselikirjoista on hyötyä sävellyskäsikirjoitusten päivittämisessä, sillä Sibelius oli merkinnyt joihinkin käsikirjoituksiin tietoja erääntyvistä vekseleistä.

Materiaalin kirjeet ovat Jean ja Aino Sibeliuksen kirjeitä Ruth-tyttärelle sekä tämän ja tämän puolison Jussi Snellmanin keskinäistä ja muuta henkilökohtaista kirjeenvaihtoa.

Dokumentit löytyivät Ruth Sibeliuksen pojan Erkki Virkkusen kotoa muuton yhteydessä. Suku antoi nyt Kansallisarkistoon luovutetun aineiston ensin tutkija Markku Hartikaisen järjesteltäväksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme