Mainos
Mainos

Sibeliuksen viulukonsertto valittiin suurimmaksi sävellykseksi

Musiikin ammattilaiset ovat valinneet Jean Sibeliuksen viulukonserton suurimmaksi suomalaiseksi sävellykseksi.

Kolmen kärkeen ylsivät myös Sibeliuksen sinfoniat nro 4 ja nro 7. Neljänneksi ja viidenneksi sijoittuivat Magnus Lindbergin Aura ja Uuno Klamin Kalevala-sarja.

Kaikkiaan ammattilaisten ääniä sai 29 säveltäjää ja 71 teosta. Radio Ylen Ykkösen musiikkiosasto tiedusteli viime keväänä yli kolmeltakymmeneltä säveltäjältä, solistilta, kapellimestarilta ja tutkijalta listaa parhaista suomalaisista orkesteriteoksista ja konsertoista.

Ainoa rajoitus oli, ettei keneltäkään säveltäjältä saanut mainita useampia kuin kolme teosta. Samaa periaatetta noudatettiin myös lopullista listaa laadittaessa.

Muuten kymmenen parhaan joukkoon ei olisi juuri muita kuin Sibeliuksen teoksia mahtunut. Kaikki kymmenen parasta sävellystä ovat tältä vuosisadalta.

Kuudenneksi sijoittui Leevi Madetojan sinfonia nro 3, seitsemänneksi Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus, kahdeksanneksi Kalevi Ahon sinfonia nro 8, yhdeksänneksi Joonas Kokkosen Durch eine Spiegel ja kymmenenneksi Väinö Raition orkesterirunoelma Antigone.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme