Mainos
Mainos

Sibelius-Akatemia -festivaali Yhdysvalloissa

Ensimmäinen Sibelius-Akatemia -festivaali järjestetään Hancockissa Yhdysvalloissa heinäkuun lopussa. Tapahtuma kestää neljä päivää ja esiintymispaikkoina ovat pääasiassa kirkot. Akatemialaiset antavat neljä konserttia Hancockissa Michiganissa. Lisäksi ainakin osa heistä esiintyy Chicagossa ja New Yorkissa.
Tapahtuman avaa pianotaiteilija Antti Siiralan konsertti 28. heinäkuuta Hancockissa.

Jousikvartetti Touche! soittaa tapahtumassa Haydnia, Shostakovitshia ja Sibeliusta. Kvartetissa soittavat viulutaiteilijat Salla Talvitie ja Teija Kivinen, Tiina Henonen, alttoviulu, ja Elina Sipilä, sello.
Kitarataiteilija Janne Malinen esittää Brouwerin HIKAn, Bachin luuttusarjan no.3, Turinan sonaatin, op. 61 ja Regondin Reverien, Nocturnen, op. 19.

Viimeisenä festivaalipäivänä 31. heinäkuuta esiintyy sellotaiteilija Roi Ruottinen, jonka ohjelmassa on Jani Kaarian sellosävellyksen Orsa forsa forsman kantaesitys.

Sibelius-Akatemia -tapahtuman järjestää Suomi College Hancockissa Michiganissa ja sitä tukevat erilaiset säätiöt ja yhtiöt. Tapahtuma on määrä järjestää vastaisuudessa joka vuosi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme