Mainos
Mainos

Slaavipoppi jytää lännessä

Pop-musiikissa jylläävät nyt uudet tuulet. Perinteisten eurooppalaisten ja amerikkalaisten listahittien rinnalle on nousemassa kovaa vauhtia slaavilaisperäinen kevyt musiikki.

Kukaan ei olisi vielä pari vuotta sitten uskonut Ukrainan euroviisuvoittoon. Ukrainan tuoreen euroviisuvoittajan lisäksi menestystä haetaan nyt paitsi musiikilla myös vähäpukeisilla esiintyjillä.

Venäläisen pop-ihmeen tuotti parisen vuotta sitten maailmanmaineeseen noussut t.A.T.u -kaksikko. Heidän levyjään myytiin kaikkiaan yli miljoona kappaletta.

Ukrainalaisen Nu Virgos -tyttökolmikon video on puolestaan nähty viime viikkoina kerta toisensa jälkeen kansainvälisillä musiikkikanavilla. Yhtyeen levyjä on myyty Venäjällä ja Ukrainassa jo yli 700 000 kappaletta.

Jos on slaavilainen popmusiikki saamassa jalansijaa lännestä, niin läntinen popmusiikki on yhä vahvemmin kulkemassa kohti itää.

Paul McCartney on jo konsertoinut Moskovassa ja tänäkin vuonna Helsingin jälkeen Pietarissa. Kitaristilegenda Ritchie Blackmore puolestaan matkasi pari päivää sitten Suomesta niin ikään esiintymään Pietariin ja sen jälkeen Ukrainan Kiovaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme