Mainos
Mainos

Sofi Oksasta hiillostettiin Tallinnassa – kirjasta odotetaan kiisteltyä

Kirjailija Sofi Oksasen uutuusteos on julkaistu tänään melkoisen mediamylläkän saattelemana Tallinnassa. Oksanen puhui Nokia Concert Hallissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa ensin pelkästään toimittajille. Myöhempään tiedotustilaisuuteen ovet avataan kaikille kiinnostuneille.

Pelkästään medialle tarkoitettu tilaisuus keräsi paikalle noin viitisenkymmentä toimittajaa. Ulkomailta paikalle oli saapunut kymmeniä toimittajia, ja Oksanen joutui median keskelle melkoiseen hiillostukseen.

Puhdistus-kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.

Oksasen uuden kirjan julkistus on kerännyt laajaa huomiota myös Viron mediassa. Uuden kirjan tienoilta on myös huhuttu Sofi Oksasen paluusta Viroon.

Arvioita Oksasen uutuusteoksesta saadaan vielä odottaa, sillä esimerkiksi MTV3.fi julkaisee arvion uudesta kirjasta tänään puoliltaöin. Kun kyyhkyset katosivat -kirjan odotetaan herättävän vilkasta kiistelyä.

Suomalainen Viron-tuntija, historioitsija ja kirjailija Juhani Salokannel kiteyttää, että Oksasen kirjasta ja sen esiin nostamista teemoista tullaan käymään historiallista debattia jouluun saakka.

Oksanen on nostanut esiin muun muassa Viron maaperällä olleet keskitysleirit sekä ihmiset, jotka käänsivät takkiaan sen mukaan, oliko vallassa saksalainen vai venäläinen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme