Mainos
Mainos

Suomalainen kirjallisuus kiinnosti Pariisissa

Somalainen kirjallisuus kiinnosti Pariisin kirjamessujen kävijöitä. Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus osallistui maaliskuisille messuille ensimmäistä kertaa omalla osastollaan. Osastolla vierailivat myös kirjallisuuden Finlandialla palkitut kirjailijat Bo Carpelan ja Johanna Sinisalo.

Carpelanin runokokoelma Gården (Piha) on juuri ilmestynyt ranskaksi La Cour -nimisenä. Tulossa on myös uusi käännös ensi vuonna. Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi herätti myös suurta kiinnostusta. Peräti kuusi kustantajaa kilpailee Sinisalon esikoisromaanin julkaisemisesta ranskan kielellä.

Kaiken kaikkiaan messuilla oli 1800 näytteilleasettajaa. Tarjontaan tutustui 250000 näyttelyvierasta. Suomalaista kirjallisuutta esitellään Ranskassa myös syksyllä ilmestyvän kirjallisen aikakauslehden Scherzon numerossa sekä Boreales-kulttuurifestivaalin julkaisemassa pohjoismaisen novellistiikan kokoelmassa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme