Mainos
Mainos

Suomalainen Kvalda voitti pohjoismaisen yhtyekilpailun

Jyväskyläläisen Kvaldan voitto Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa poiki yhtyeelle pohjoismaisten jazzorganisaatioiden järjestämän konserttikiertueen vuonna 2005.

Suomalainen Kvalda-yhtye on voittanut pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun. Kilpailun finaali järjestettiin viikonloppuna Tukholman jazzfestivaalien yhteydessä. Kilpailu oli suunnattu vuonna 1978 tai sen jälkeen syntyneille muusikoille.

Tuomariston korkeatasoiseksi kiittämässä finaalissa oli mukana Suomen lisäksi yhtyeet Tanskasta, Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Färsaarilta.

Vapaata ilmaisua ja pohjoismaista jazzia yhdistävän Kvaldan jäseniä ovat laulaja Aili Ikonen, rumpali Hanne Pulli, pianisti Antti Kujanpää sekä basisti Jori Huhtala.

Yhtye on perustettu Jyväskylässä syksyllä 2002. Kilpailun voitto poikii Kvaldalle pohjoismaisten jazzorganisaatioiden järjestämän konserttikiertueen ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme