Mainos
Mainos

Suomalainen sarjakuva näkyy laajasti Ranskassa

Ranskassa avautuu lauantaina suurin ulkomailla koskaan järjestetty suomalaisen nykysarjakuvan näyttely. Peräti 24 sarjakuvataiteilijan töitä esittelevä katselmus nähdään huhtikuussa Aix-en-Provencessa ja touko-kesäkuussa Amiensissa.

Näyttelyyn ripustettavat vajaat 400 työtä kattavat suomalaisen nykysarjakuvan laajasti. Mukana on perinteisten albumien lisäksi strippisarjakuvaa, sarjakuvaromaania, sarjakuvablogia ja sarjakuvatauluja.

Näyttelyyn osallistuvat muun muassa Matti Hagelberg, Ville Ranta, Katja Tukiainen, Kati Kovacs, Juba Tuomola,Kaisa Leka, Julia Vuori, Pentti Otsamo, Ste'phane Rosse ja Teppo Sillantaus, Milla Paloniemi, Tommi Musturi, Heikki Paakkanen ja Amanda Vähämäki.

Ranskaksi on julkaistu vuoden 2000 alusta lähtien kolmisenkymmentä suomalaista sarjakuva-albumia.

Näyttely on osa Ranskassa järjestettävää 100% Finlande -kulttuurikevättä, ja se on avoinna Aix-en-Provencessa lauantaista huhtikuun loppuun ja Amiensissa 20. toukokuuta-10. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme