Mainos
Mainos

Suomalaisilla hatarat tiedot kuvaohjelmien tarkastuksesta

Suomalaiset luulevat tietävänsä kuvaohjelmien tarkastuksesta enemmän kuin tietävät. Yli 80% suomalaisista kertoo tietävänsä kuvaohjelmien tarkastuslain sisällöstä, mutta luulee ehdottomien ikärajojen olevan vain suosituksia. Yleisesti myös luullaan vanhojen ikärajojen yhä olevan voimassa. Uusi ikäraja-asteikko ( S, 7, 11, 15 ja 18 ) tunnettiin huonosti. Tämä selviää valtion elokuvatarkastamon Tilastokeskukselta tilaamasta tutkimuksesta.

Vastaajilta kysyttiin myös kantaa nykyiseen elokuvateattereissa sovellettavaan ikärajajoustoon. Lain mukaan kuvaohjelman, jolle on määrätty ikäraja, saa esittää enintään kaksi vuotta ikärajaa nuoremmallekin silloin, kun hän on 18 vuotta täyttäneen seurassa. Yli puolet vastaajista piti säännöstä hyvänä, mutta samalla edellytettiin, että ikärajaa nuoremman tulisi olla nimenomaan huoltajan tai vastaavan seurassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme