Mainos
Mainos

Suomalaissäveltäjä mukana Mongol-elokuvassa

Tuomas Kantelinen on säveltänyt musiikkia useisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin elokuviin. Hän on myös säveltänyt muun muassa MTV:n uutisten tunnusmusiikin.

Tänään julkistettujen elokuva-alan Oscar-palkintoehdokkaiden joukossa on vaihteeksi myös suomalaisväriä.

Suomalainen säveltäjä Tuomas Kantelinen on säveltänyt musiikin kazakstanilaiseen vieraskielisen elokuvan Oscarista kisaavaan Mongol-elokuvaan. Hän sai työtarjouksen aikaisempien töiden perusteella.

Kantelinen on säveltänyt musiikin useisiin tunnettuihin kotimaisiin elokuviin. Vuonna 2004 Kantelinen työsti musiikin Renny Harlinin elokuvaan "Mindhunters", sen jälkeen elokuvasäveltäjä on tehnyt töitä ulkomaillakin. 39-vuotias Kantelinen on säveltänyt myös mm. MTV:n uutisten tunnusmusiikin.

- Ne olivat kuulleet mun musiikkiani. Ihan silleen vaan sattumalta ja ottivat sitten yhteyttä "olemme kuulleet musiikkiasi ja olisitko kiinnostunut vähän testailemaan tätä elokuvaa". Mikäs siinä, sehän oli hieno projekti ja lähdin heti mukaan, Kantelinen paljastaa MTV:n Uutisille.

Vaikka Kantelinen ei heti lähdekään arvioimaan nimityksen vaikutusta tulevaisuuden työtehtäviin, niin mies on selvästi tyytyväinen menestykseen.

- Kyllä se itselle merkitsee, että on tämä on näiden maailman elokuvien joukossa. Kyllä tämä kiva asia itselle on, mutta saa nyt nähdä mitä se uraan sitten vaikuttaa.

Kantelinen itse uskoo elokuvan menestysmahdollisuuksiin.

- Se on hyvää elokuva. Onhan se yksi viidestä eli aika hyvät prosenttimahdollisuudet, säveltäjä naurahtaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme