Mainos
Mainos

Suomen kellomuseo avattiin taas yleisölle

Suomen kellomuseo avattiin tänään kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Suomen Kelloseppäliitto piti Espoon Tapiolassa sijaitsevan museonsa kiinni, koska kaupunki ei ollut budjetoinut tukea sen tämänvuotiseen toimintaan.

Nyt toiminta jatkuu jälleen kaupungin ja Kelloseppäliiton tukemana. Kaupungin kulttuurilautakunta myönsi keväällä museotoiminnalle tukea 150000 markkaa käsiteltyään asiaa uudestaan kaupunginhallituksen velvoittamana.

Ainutlaatuinen museo


Suomen kellomuseo on ajan mittauksen ja mekaanisten kellojen historiaan keskittynyt valtakunnallinen erikoismuseo. Se on alansa ainoa museo Pohjoismaissa. Museon kokoelmissa on noin 8000 esinettä, mukana 3500 kelloa, 2000 kellosepän työkalua sekä noin 500 niteen kelloalan käsikirjasto.

Suomen kelloseppämuseo perustettiin jo vuonna 1944 silloin Lahdessa toimineen kelloseppäkoulun yhteyteen. Koulun siirryttyä Espooseen vuonna 1959 sai museo ensimmäisen kerran oman näyttelytilan. Nykyisissä tiloissa se on toiminut vuodesta 1988.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme