Mainos
Mainos

Taantuma ei leikannut sarjakuvien menekkiä

Viime vuosi oli kirja-alalla rakennemuutosten aikaa, mutta taantuma ei purrut kaikkiin kirjallisiin tuoteryhmiin. Sarjakuviin erikoistuneen Arktinen Banaani -kustantamon myynti nousi lähes neljänneksellä.

Myönteiseen kehitykseen vaikuttivat kustantaja Harto Pasosen mukaan yrityksen siirtyminen sarjakuvien tukkumyynnistä pelkästään omaan kustannustoimintaan, uudet kovakantiset tuotelinjat sekä koti- ja ulkomaisten sarjakuvabrändien vahvistuminen.

Vuoden positiivisin yllättäjä oli Pertti JarlanFingerpori-sarja, jonka eri julkaisuja myytiin viime vuoden aikana yli 57 000 kappaletta. Myös toisen kotimaisen brändin, Ilkka HeilänB. Virtasen, ja ulkomaisten perhesarjojen Baby Bluesin ja Jeren myynnit nousivat sarjojen siirryttyä pehmeäkantisista albumeista kovakantisiksi kirjoiksi.

Viivi ja Wagner valloittivat keittiössä

Juba TuomolanViivi ja Wagner -sarja ylsi 72 700 kappaleen kokonaismyynnillään viime vuonna edelleen kotimaisen sarjakuvamyynnin kärkipaikalle. Suomalaisten sarjakuvasuosikit esittäytyivät myös ruuanlaittajina Viivi ja Wagner -keittokirjassa.

Syksyllä Arktinen Banaani laajentaa valikoimaansa kaunokirjallisuuteen. Kustantamon kirjailijanimiä ovat muun muassa Tapani Bagge, Harri István Mäki, Roman Schatz ja Kevin Wignall. Esimakua uudesta suunnasta saadaan kesäsesongin aikana amerikkalaisten Duane Swierczynskin ja Jason Starrin kovakantisten dekkarien myötä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme