Mainos
Mainos

Taidegraafikko Viktor Kuusela lahjoitti teoksiaan Ateneumille

Taidemuseolle lahjoitetut teokset on tehty vuosien 1948-2000 välisenä aikana. Lahjoitus täydentää Ateneumin kokoelmissa jo olevia Kuuselan teoksia.

Taidegraafikko, professori Viktor Kuusela on lahjoittanut Ateneumin taidemuseolle kokoelman omaa grafiikkaansa. Mukana on 60 teosta yli viidenkymmenen vuoden ajalta.

Lahjoitus antaa hyvän kokonaiskuvan taiteilijan monipuolisesta tuotannosta. Varhaisin teos on vuonna 1925 syntyneen Kuuselan ensimmäisiä etsauksia vuodelta 1948 ja viimeisin vuodelta 2000.

Lahjoitus täydentää Ateneumin taidemuseon kokoelmissa jo olevia Kuuselan teoksia.

Kuusela aloitti opiskelunsa Suomen Taideakatemian koulussa vuonna 1946 ja opiskeli ensin taidemaalariksi. Taiteilijan tuotanto on teknisesti monipuolista, usein myös uusia sovelluksia kokeilevaa.

Nykyään Kuusela on palannut uudestaan maalaamisen pariin. Hän työskentelee edelleen talvet taiteilijakoti Lallukan asunnossaan Helsingissä ja kesäisin Rautalammin mökillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme