Mainos
Mainos

Taiteen valtionpalkinto sirkustaiteilijalle

Sirkustaiteilija Markku Karvo on saanut taiteen valtionpalkinnon.

Nyt myönnetty palkinto on tunnustus sirkustaiteilija Markku Karvon työstä ja noususta taikuuden huipulle.
Karvo on vuodesta 1997 lähtien esiintynyt Pariisin kuuluisassa Lido-varieteessa. Harvinaisen pitkä kiinnitys yhdellä Euroopan tasokkaimmalla estradilla osoittaa rautaista ammattitaitoa, kiittää taiteen keskustoimikunta.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että Markku Karvo on luonteeltaan paitsi innovatiivinen myös tinkimätön. Hän asetti itselleen jo varhaisessa vaiheessa tavoitteita ja pyrki niihin määrätietoisesti. Maailmaa valloittanut ohjelma on tulos vuosien työstä.

Karvo on voittanut monia taika-alan kilpailuja, mm. kahdesti Pohjoismaiden mestaruuden 1980-luvulla. Vuonna 1995 hänet pareineen palkittiin Monte Carlon kansainvälisillä taikafestivaaleilla hopeisella taikasauvalla. Tästä alkoi kansainvälinen ura. Esiintyvät Taiteilijat ovat palkinneet hänet Vuoden viihdetaiteilija -tunnuksella. Lisäksi Suomen Taikapiiri valitsi hänet Vuoden Taikuriksi 2000.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämä palkinto on arvoltaan 75 000 markkaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme