Mainos
Mainos

Taiteiden yössä valollapiirtämistä ja wannabe-ballerinoja

Taiteiden yötä vietetään perjantaina 26. elokuuta osana Helsingin juhlaviikkoja.Yli 150 tapahtumaa levittäytyy eri kaupunginosiin, ja lukemattomat elämykset ovat kaupunkilaisten ulottuvilla ilmaiseksi. Varmaa on, että jokainen löytää mieleistään koettavaa monipuolisesta tarjonnasta.

Lavatansseihin vai seinää maalaamaan?

Ohjelman rungon muodostavat museot, galleriat, kirjakaupat, teatterit, kulttuurikeskukset ja taideliikkeet järjestämällään ilmaisohjelmalla. Muun muassa Suvilahdessa voi ihailla sirkustaidetta ja Kaapelitehtaalla järjestetään suuri seinämaalaustapahtuma.

Korjaamon kesäpihalla esiintyy Wannabe Ballerinas -aikusbalettiryhmä, joka esittää klassista balettia indie-musiikin tahtiin. Pääpostissa on lavatanssit wanhan ajan tyyliin. Kansallisoopperan Amfi-teatterissa Töölönrannassa lausutaan runoja joukolla.

Tuulipukudiskoon vai taidejurttaan?

Tänä vuonna on erityisen paljon ohjelmaa on myös toreilla, puistoissa ja kaduilla. Malminkatu muuntuu taidekaduksi, katuteatteria esitetään Sinisen huvilan kahvilalla, poliittinen installaatio asettuu Eduskunnan puistoon ja Saima Harmajan runoja lausutaan Tähtitorninmäellä. Lasipalatsin aukiolla piirretään uutta teknologiaa käyttäen valoinstallaatio, joka projisoidaan seinälle ja katsojatkin pääsevät kokeilemaan valollapiirtämistä.

Taide saattaa yllättää myös Vallilan taidejurtassa tai Itä-Pasilan tuulipukudiskossa, sillä tapahtumat levittäytyvät keskustan ulkopuolelle lähes kaikkiin kaupunginosiin.

Suihkulähteestä soitin

Taiteiden yössä saa ensi iltansa kuusi kaupunkitaideteosta. Uimastadionilla voi nauttia PV Lehtisen vesiteemaisten lyhytelokuvien ulkoilmanäytöksestä, vaikkapa kuutamouiden. Tanskalaisryhmä ILLUTRONin hydrofonit muuttavat Kampin suihkulähteen instrumentiksi.

Kyösti Kallion patsaalla katsotaan Juice Huhtalan lyhytelokuvaa KooKoo. Ateneumin seinään heijastetaan liveanimaatiota ja Viikin Tilanhoitajankaaren puut herätetään henkiin naamioin ja peilein. Lisäksi Kaarina KaikkosenElämänpolkuja-installaatio Yrjön- ja Lönnrotinkadun risteyksessä nähdään Taiteiden yön kunniaksi uudessa valossa.

Eläinkulkue orkesterin tahdissa

Matka kohti Taiteiden yötä alkaa jo 19.8, kun Eläimet kylässä -projektin taiteilijat Roger Titley ja Airan Berg kutsuvat kaupunkilaisia ilmaisiin, kaikille avoimiin työpajoihin. Pajoissa jokainen voi rakentaa oman eläimen, esimerkiksi karhun, suden, hirven tai pöllön.

Työpajoja järjestetään eri puolilla kaupunkia joka päivä Taiteiden yöhön saakka. Eläimet kylässä huipentuu Taiteiden yönä voimaeläinten kulkueeseen, jonka tunnelmaa kohottamassa on oma orkesteri.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme