Mainos
Mainos

Tampereen Flamencoviikko päästää kävijät taiteen ytimeen

Tampereella kopsahti jälleen käyntiin Pohjoismaiden suurin ja vanhin flamencofestivaali. Espanjalaista tanssia ja musiikkia juhlitaan kaupungissa jo 15. kertaa.

Tampereen Flamencoviikko pistää silmään muista musiikkijuhlista siinä, että siellä kävijät pääsevät asian ytimeen. Flamencoviikon suosituimpia paloja ovat tanssi- ja musiikkikurssit, joilla kansainvälisen tason opettajat vievät alan harrastajat syvemmälle tämän taiteenlajin taikaan.

Mutta miksi flamenco on niin kova juttu täällä pohjoisessa?

-Flamenco tarjoaa hyvän tavan vähän ujoille ihmisille, kuten suomalaisille, päästä sisäisten tunteidensa äärelle. Flamencon avulla ihminen saa tunteet itsestään ulos, sanoo tanssiopettaja Ricardo Lopez.

Tampereen Flamencoviikko huipentuu sunnuntaiseen pääkonserttiin, jossa esiintyy maailmankuulu Compañia Rafaela Carrasco. Tampere-talon lavalle nousee myös Lopez, joka siis ennen sunnuntain Tampere-talon esiintymistä opettaa suomalaisille flamencon saloja. Ja hyvin opettaakin, jos kurssilaiselta kysytään:

- Ihanahan se on aina, kun pääsee espanjalaisen opettajan kurssille. On se kuitenkin erilaista kuin suomalaisen opettajan opetuksessa. Aivan mahtavaa!, hehkuttaa tamperelainen flamencoharrastaja Liisa Färm ensimmäisen tunnin jälkeen.

Katso Santtu Palmin juttu Tampereelta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme