Mainos
Mainos

Tampereen Vapriikkiin Tiibet-näyttely

Tampereen museokeskus Vapriikissa avautuu huomenna Tiibet-aiheinen näyttely. Näyttelyssä esiintyy myyttinen Shangri-La, jonka keskuspaikka on loistelias buddhalainen alttari.

Näyttely on jaettu kolmeen osaan, joista yksi kuvailee arojen paimentolaisten elämää ja toinen luostaria rituaaleineen. Kolmannessa salissa pääosassa on kyläelämä ja siihen liittyvät huonekalut, matot ja arkkitehtuuri.

- Olemme tehneet sukelluksia siihen, mitä elämä on nyt, mainitsee näyttelypäällikkö Marjo-Riitta Saloniemi. Nykypäivää edustaa esimerkiksi karaoke, johon ollaan kovin ihastuneita. Dvd-levyjä löytyy jo monesta talosta.

Näyttelyn noin 350 esinettä on saatu lainaksi suomalaisista museoista ja yksityiskokoelmista. Osa tavaroista on kerätty tänä vuonna Tiibetissä. Niitä ovat tuoneet suomalaiset tutkijat, jotka ovat tehneet viime vuosina paljon kenttätyötä alueella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme