Mainos
Mainos

Tanska kaavailee turvapaikkoja vainotuille kirjailijoille

Oleskelulupa myönnettäisiin vainotulle ja hänen läheisilleen vähintään kahdeksi vuodeksi.

Tanskan hallitus harkitsee ehdotusta, joka antaisi vainotuille tai karkotetuille kirjailijoille, journalisteille ja muille taiteilijoille vähintään kahden vuoden kestoisen turvapaikan maassa.

Dagens Nyheter- sanomalehden mukaan ehdotus nousi esiin vuodentakaisen Muhammed-pilakuvajupakan yhteydessä ja nyt hallitus pohtii voisiko Tanska "adoptoida" vainottuja kulttuurialan työntekijöitä säätiöiden ja kulttuuriviraston tuilla. Vainottu henkilö ja hänen läheiset saisivat rajoitetun oleskeluluvan tavallisen pakolaiskiintiön ulkopuolelta. Samanlainen käytäntö on mm.Tukholmassa Ruotsissa.

- On tärkeää, että tuemme niitä taiteilijoita ja kirjoittajia, joita vainotaan sananvapauden vuoksi, sanoo kulttuuriministeri Brian Mikkelsen tanskalaisessa Jyllands-Posten lehdessä. Ehdotus on saanut tukea sekä sosiaalidemokraateilta, että radikaaleilta vasemmistoliberaaleilta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme