Mainos
Mainos

Tapani Mikkoselle kuvataiteen valtionpalkinto

Kuvataiteen valtionpalkinto on luovutettu graafikko Tapani Mikkoselle.

Suomalaisen taidegrafiikan edelläkävijöihin kuuluva graafikko Tapani Mikkonen on saanut tämänvuotisen kuvataiteen valtionpalkinnon.

Tunnustuksen arvo on 13 000 euroa. Palkinnon luovutti johtaja Rauno Anttila opetusministeriöstä. Kulttuuriministeri Tanja Karpela oli sairastunut eikä päässyt osallistumaan tilaisuuteen.

Palkinnon perustelujen mukaan Tapani Mikkonen (s.1952) on rohkeasti etsinyt töissään uutta ilmaisua edeten alun realismista abstraktiin ilmaisuun. Hän on graafikkona pitkän tien kulkija; ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti jo vuonna 1975. Sen jälkeen hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Mikkonen edustaa perinteistä graafikkoa, mutta hän on pitkän uransa aikana uudistanut taidegrafiikkaa yhdistämällä maalauksellisuutta ja kolmiulotteisuutta perinteiseen grafiikanilmaisuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme