Mainos
Mainos

Tapiola Sinfonietta pitkälle kiertueelle Eurooppaan

Espoolainen Tapiola Sinfonietta aloittaa harvinaisen laajan Euroopan kiertueen Wienistä. Orkesteri soittaa yksitoista konserttia yhteensä neljässä maassa.

Klassisen musiikin lisäksi tähtivierailijana kuullaan saksalaissyntyistä Ute Lemperiä, joka on Keski-Euroopassa noussut maineeseen cabaree-laulun ja chansonin vahvana tulkkina.

Ute Lemper on ehtinyt tehdä monipuolisen laulajanuran maailman konserttilavoilla ja mm. Cats- ja Chicago-musikaaleissa sekä elokuvarooleissa. Lemper tunnetaan karismaattisena esiintyjä, jonka lauluissa kuuluu elämän varjoisempi puoli.

- On kiinnostavampaa kertoa ristiriidoista, epätoivosta, kaaoksesta ja yksinäisyydestä. Siinä mennään olemassaolon peruskysymyksiin, Lemper kertoo.

Ohjelmisto laidasta laitaan

Lemper ja Tapiola Sinfonietta pitävät parissa viikossa yksitoista konserttia Itävallassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa. Kiertue on orkesterille iso voimankoitos. Puolet ohjelmistosta on klassista musiikkia, pääasiassa Beethovenia ja Mozartia.

- Jännittää nähdä, miten tämä tulee Keski-Euroopassa toimimaan. Luulen, että Saksassa ja Wienissä tämäntyyppinen kombinaatio on paljon harvinaisempaa kuin Pohjoismaissa, ennakoi kapellimestari John Storgårds.

Kiertue päättyy 8.3. Espoon kulttuurikeskuksessa pidettävään konserttiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme