Mainos
Mainos

Teatterialan ammattitutkinnon näytöt Satakuntaan

Valtakunnallisen teatterialan ammattitutkinnon voi suorittaa näyttönä Satakunnassa. Tutkinnon valmistava koulutus ja näytöt alkavat syksyllä 2006.

Koulutusmahdollisuudesta vastaa kolme oppilaitosta: Kokemäenjokilaakson ammattiopisto, Porin ammattiopiston tekniikan koulutus ja Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitos. Satakuntalainen koulukolmikko sai luvat maskeerauksen, lavasterakennuksen ja pukujen valmistuksen suuntautumisalan näyttöihin. Lavasterakennuksen ja pukujen valmistuksen näyttömahdollisuus on tällä hetkellä maan ainoa.

Porin ammattiopiston tutkintovastaavan Susanna Haltsosen mukaan kaikilla teatterin visualisointia hoitavilla ei ole koulutusta.

- Töihin on usein vain ajauduttu. Nykyisin teattereissa kuitenkin suositaan tutkinnon suorittaneiden palkkaamista, Haltsonen kuvailee.

Yhteistyöhön näyttötutkintojen järjestämisessä ovat jo lupautuneet Porin ja Rauman teatterit. Uusia kumppaneita etsitään parhaillaan ympäri Suomen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme